Om Berlin, bjørner og andre tildragelser vol. 1

Nå når Kosmorama 2017 kun er uker unna og årets program er offentliggjort har vi allerede begynt å tenke på 2018. Jeg befinner meg nå i Berlin på jakt etter enda flere godbiter for Kosmorama. Cannes og Berlin har det til felles at her er det mest snakk om og oppmerksomhet rundt filmene i hovedkonkurransen. I Cannes kjempes det om palmer og I Berlin om bjørner. Et par dager ut i festivalen har jeg fått sett 5 av de 6 som til nå er blitt vist. Smaken er jo som kjent delt og programmet spriker som vanlig en del.

Så langt er det kun en film som skiller seg positivt ut. Ildiko Eneydis ON BODY AND SOUL fra Ungarn. Dette er en film vi kan love her og nå vil bli vist å det store lerretet i Trondheim. Vinner den en haug med priser her nede kommer den garantert på kino, hvis ikke har vi en festival i 2018 også.

ON BODY AND SOUL er en leken voksen kjærlighetshistorie, en film som bruker enkel og effektiv bildesymbolikk for å gi deg alle slags følelser, fra ubehag til den gode følelesen, til ømhet, humor og den klarer å overraske også.

Filmtidsskriftet Screen gir ut et gratisnummer hver dag. Bakerst har de et panel på 7 kritikere som strør ut stjerner. Det er alltid spennende å åpne bladet for å se om gjennomsnittet er i tråd med ens egne vurderinger.

Så langt er jeg veldig enig med Die Zeit og ganske enig med snittet.

ON BODY AND SOUL leder sammen med fransk/senegalesiske FÉLICITÉ og på suveren sisteplass så langt THE DINNER (Oren Moverman) – er så enig så enig!

Mer kommer fra Ola i Berlin

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s