Fem filmer til kvinnedagen på Kosmorama

I anledningen kvinnedagen har vi plukket ut fem vidt forskjellige filmer fra fem forskjellige land og kulturer.

3 (1)

I åpningsfilmen CAROL spiller Cate Blanchett en suksessrik og velstående kvinne på 50-tallet som må prøve å kontrollere sin egen seksualitet. Kommer hun ut av skapet vet hun at samfunnet vil straffe henne hardt og hun vil miste retten til å oppdra sin datter. På 8. mars er det godt å tenke på at vi i hvert fall i den vestlige verden er kommet et godt stykke på rett vei, og på denne dagen gir det mening å sende en varm takk til staheten blant aktivistene på 60- og 70-tallet.

Billetter kjøper du her.

MD_04_Gunnhild intervjubilde

I MAMMAS DRØM har regissør Mali Finborud Nøren laget et ærlig og varmt portrett av sin mor. En film om hverdagen, om det å ha en livsdrøm og jakten på det gode liv. MAMMAS DRØM er også en film om kvinnerollen i det norske samfunnet og arbeidslivet, i dag, på 60- og 70-tallet og tilbake i mellomkrigstida. Kvinner fra tre generasjoner gir oss innsikt, ettertanke og en god latter!

Billetter kjøper du her.

india2

I ANGRY INDIAN GODDESSES skal vi til dagens India. Selv om filmen er en feel-good buddy film i en venninnegjeng ligger det store indiske traumet og lurer i bakgrunnen. De forferdelige og gjentatte gruppevoldtektene vitner om at det ikke er snakk om tilfeldigheter, men en kreftsvulst i samfunnet. Gudinnene er sinte bl.a fordi de opplever uønsket seksuell oppmerksomhet.

Billetter kjøper du her.

1430297023

I IXCANUL skal vi til fattige kaffebønder på høylandet i Guatemala. Fattige indianere står langt nede på den sosiale rangstigen. Mennene er noen slabbedasker som enten er fulle, tafser eller gjerne begge deler. I dette slitne samfunnet er det kvinnene som representerer fremtidshåpet. Skildringen av forholdet til hovedpersonen Maria og hennes mor er de eneste fargeklattene i et grått vulkansk landskap.

Billetter kjøper du her.

A Minor Leap Down1

I A MINOR LEAP DOWN skal vi til samtidens Iran og en voksende middelklasse. Nahal er i 30-årene og gravid. Mannen er kun opptatt av bil og jobb, materielle verdier, mens Nahal opplever en krise i svangerskapet og trenger nærhet, oppmerksomhet og noen å dele sine erfaringer med. Når hun ikke får det begynner hun å gjøre en del merkelige ting for å få denne oppmerksomheten.

Billetter kjøper du her.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s