Filmfredag: Far From Men

Helgas viktigste premierefilm er FAR FROM MEN!

Reda Kateb og Viggo Mortensen i Far From Men
«Regissøren av denne filmen forteller historien på en stillferdig og verdig måte. Han, eller hun, utnytter historiens spenningstopper og emosjonelle øyeblikk på en forbilledlig måte. Og selv om filmen leker med westernkonvensjonen og dens arketyper, så blir den aldri konvensjonell. I dette universet er historien lagt til den algierske borgerkrigen på femtitallet. Kameraet fanger både det mektige landskapet og de fine nyansene i spillet til Viggo Mortensen og Reda Kateb.»

Dette var juryens begrunnelse da de ga FAR FROM MEN Kosmoramas hovedpris New Directors Award i vår. I August fikk den den økumeniske Andreasprisen under filmfestivalen i Haugesund.

http://www.vl.no/kultur/andreasprisen-til-eksistensiell-roadmovie-1.385675

En kampfilm for humanitet, sier stavangerbiskop Erling Pettersen som satt i juryen. Og når avisene trillet sine terninger og avsa sin dom denne uken kom det et ras med ros. Det får være nok reklame, men når det vi opplever som vår egen film får slik oppmerksomhet føler vi at det er lov å ta av litt og vi ønsker selvsagt at alle de som ikke fikk sett den på Kosmorama, eller i Haugesund for den del nå går på kino og ser den der!

Så hvorfor skal de det, foruten å gjøre Kosmorama stolte og glade?

«Far from Men gir et godt eksempel på hva som skjer i religionsmøtet når du har en person som er motivert av det grunnleggende i både islam og i kristendom, nemlig å ta vare på det menneskelige», sier pastoren som satt i Andreasjuryen i Haugesund i et intervju til avisa Vårt Land.

Reda Kateb og Viggo Mortensen i Far From Men

Der trekkes det fram en scene der Daru frigjør forbryteren fra lenkene og ber ham inn til måltid. De spiser sammen, med hver sine tradisjoner. Daru korser seg, mens Mohamed bøyer hodet i sin muslimske tro. Filmen er et sterkt møte mellom to mennesker med ulike forutsetninger og ulik religion. Gå på kino, se filmen, tenk, hold hodet kaldt og hjertet varmt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s