Filmfestivalen i Haugesund

Da er vi direkte inne fra Filmfestivalen i Haugesund. Vi har reist fra solrike Trondheim til et grått og regntungt Haugesund, med andre ord, perfekt for å se film. Noe av det morsomste med å jobbe på festival er å få besøke andre festivaler, bare være gjest og se hvordan de gjør ting.

 

bilde (2)

I går var norske ”Bølgen” åpningsfilm. Utover formiddagen fyltes nettavisene opp med terningkast 5 både her og der, så forventningene var høye. Vi endte opp på første rad, for det var rift om setene. Heldigvis var det et stykke frem til lerretet, så det skulle vise seg å være en brillefin plassering. Stemningen var satt med rød løper og vakre, bunadskledde ungdommer. Så like før vi svingte opp til Edda Kino, skiftet vi fra joggesko til finsko. Transportetappen må foregå med gode sko, sjarmøretappen med høye hæler. På vei inn så vi både æres-Amanda-vinneren Vibeke Løkkeberg, filmskaper Anja Breien komme hånd i hånd med Torvald Stoltenberg og gutta bak «Bølgen» sto litt smånervøse i smokingene sine og ventet på å gjøre entre.

Inne i salen var det pyntet med sesongens blomster, plakater fra festivalen og vi ble brifet på hva vi skulle gjøre når han som skulle foreta åpningstalen dukket opp. For det var ingen ringere enn Kronprins Haakon! I kinosalen var det god stemning og åpningstalen til HKH Krompen var absolutt bra. Gjengen fra «Bølgen» kom opp og hadde god regi på alle som skulle takkes, bunadsjentene var raskt på pletten med blomsterbukettene.

Kristoffer Joner i Bølgen

Så var vi i gang – Norges første katastrofefilm tok oss til Geiranger og de ville fjellene rundt, og den var akkurat så uhyggelig, urovekkende og engasjerende som den burde være. Dette er høstens storfilm på norske kinoer – jeg tror til og med den kan toppe besøkstallene til «Børning», fjorårets store, norske hit!

Etter filmen var det mottakelse, og i løpet av noen sene kveldstimer var både noen prosjekter for Kosmorama 2017 på plass og avtaler om nye møter inngått.

Nå er en tidlig frokost fortært og så haster vi videre til politisk seminar. Det er alltid spennende tider i filmbransjen, men noen ganger enda mer spennende enn andre. I dag krysser vi fingre for at statsråden og co kan love forutsigbare og gode rammer for oss alle!

  • Silje
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s