Forvirrende kleskoder og nytt akkrediteringskort

Den store snakkisen her i Cannes er kleskoder. Her om dagen fortalte jeg om den gangen mitt slips måtte knytes som sløyfe. På tirsdag opplevde jeg for første gang å ikke komme inn i salen fordi jeg hadde sandaler. Det paradoksale var at mange var barbente rundt meg, men det var vakre ungpikelegger. Min noe eldre og litt pigmentskjoldete legger var åpenbart for sterk kost.

Det folk snakker om nå er da en gruppe kvinner her om dagen ble nektet adgang på en gallavisning fordi de ikke hadde høye nok hæler. Enkelt skal det ikke være, franskmenn kan være litt skrudde når det kommer til firkantede regler og praktiseringen av dem.

Men vi er her først og fremst for å se film, mye film.

Hovedkonkurransen er naturlig nok den som tiltrekker seg mest oppmerksomhet og hvor det spekuleres mest. Fremdeles er det Tod Haynes film CAROL med en opplagt Cate Blanchet som har fått best omtale, men den sies også være for konvensjonel til å stikke av den gjeve gullpalmen. Deretter er det veldig åpent. Det er få filmer som skiller seg ut som spesielt gode og kun to som skiller seg ut som spesielt dårlige.

Filmtidskriftet Screen har et panel av 10 anerkjente kritikere som hver dag triller terning på konkurransfilmene. Fire stjerner er maks og tre stjerner er god. Det er verdt å merke seg at det i dag er onsdag og at det er 12 filmer som er evaluert. Kun en (1) av filmene har fått et snitt som sier at den er god (det er den allerede nevnte CAROL). De 11 andre når bare opp til average. Det er ikke et godt skussmål til de som er ansvarlig for utvelgelsen til konkurranseprogrammet her i Cannes.

I kveld skal direktør Silje gå den røde løperen, og ja, hun har kjøpt seg nye sko med høye hæler for å være sikker på å komme inn. Rapport følger…

I made a great photo by PhotoCollage!

Med litt arbeidsinnsats og ny søknad ble den røde stripen innvilget. Som beskrevet i et tidligere blogginnlegg er det fargen på akkrediteringskortet som betyr noe. Den røde stripen avgjør om du er prioritert og får ta den korte køen. Nå er flere timer i kø hver dag  byttet ut med flere møter.

IMG_0841

Hilsen Ola

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s