Velkommen til kortfilmens mangfoldige verden

Kjære Kosmorama-venn,

Den 27. Minimalen Kortfilmfestival presenterer 226 filmer fra onsdag 22. til søndag 26. april 2015 på Nova kinosenter i Trondheim.

Først og fremst er dette en parade av de beste nye kortfilmene fra Norge, Norden og verden. Men for filmvenner er det spesielt verdt å merke seg at kortfilm faktisk fortsatt har det spillerommet som er nødvendig for å utforske nye uttrykk slik at utøveren kan være den skaperen som begrepet filmskaper legger opp til. Auteur-begrepet er berettiget her – en enkeltpersons visjon kan faktisk realiseres i en kortfilm!

Aissa

Årets festivalprogram illustrerer kortfilmskapingens overflod av muligheter ved å trekke fram egensindige individer med en visjon og evnen til å realisere den.

  • Jämtlands egen Jens Assur viser at samfunnsengasjement så til de grader hører kortfilmen til.
  • Walerian Borowczyk og Bertrand Mandico skildrer på hvert sitt vis vår verden slik vi aldri før har sett den, gjerne med drag av drømmenes absurde skjær, i filmer som kjennetegnes av hybridisering og estetisk innovasjon.
  • I vår og Atopias framstilling av norsk filmkunsts historie er det 1970-tallet som står for tur, og Anja Breiens kortfilmer fra dette tiåret anser vi i så måte som en utmerket illustrasjon på vellykket norsk auteur-tilnærming til filmskaping.
  • Dans og film er en slagkraftig kombinasjon. I programmet Multiplié dansefilm presenterer DansiT et bredt spekter av dansefilmer fra Europa og Norden.

Vi er stolte over å ha både Assur, Mandico og Breien på besøk, i tillegg til Daniel Bird som har mye av æren for at Borowczyk-filmene omsider er tilgjengelige for menneskeheten igjen.

Gå fra premierefest til premierefest og vær blant de første til å se de toneangivende filmene. Etterpå kan du ta en øl med filmskaperne på festivalklubben.

Velkommen til kortfilmens mangfoldige verden!

Les mer her: http://www.minimalen.com

Killing_the_chickens_

AngelsGames

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s