Montages på Kosmorama – Skinnet bedrar: Under the Skin

Kosmorama samarbeider i år med det nettbaserte norske filmtidsskriftet Montages, som dekker hele årets festival med artikler og podkaster. Her på bloggen presenterer vi utdrag av Montages’ Kosmorama-relaterte innhold.

under the skin 6

Kosmorama 2015: Under huden, som en veneflon i åren. Kameraet formelig stikkes inn i mørket; finner ingen utveier, puster ikke luft. Jonathan Glazers merkelige science fiction, som kretser rundt Hollywood-ikonet Scarlett Johansson, omslutter tilskueren med en tilstand av konstant uro.

Til å begynne med er hovedpersonen en formløs organisme, en blinkende stjerne på en dyp og altomsluttende himmel, i en galakse langt langt borte. Et blunk, og plutselig er alt hvitt, bortsett fra sentrum, der en svart klump er i ferd med å bli et øye; den viktigste egenskapen hos livsformen den utenomjordiske skal etterligne; navigasjonssystemet, selve kameraet.

En navnløs håndlanger finner en bevisstløs kvinne i grøfta ved en stor motorvei. Klesstilen antyder en prostituert, eventuelt en som bare har prøvd for hardt foran speilet i forkant av en fest. Gjesten fra det ytre rom kloner vedkommendes kropp (Johansson), og med denne som drakt skal hun av ukjente årsaker gjøre research på menneskeheten. En ulempe for jordboerne, ettersom Hunnen er avhengig av levende føde.

Denne filmen kan du se i kveld (torsdag) kl: 19.00 Nova 7, fredag kl: 23.00 og lørdag kl: 21.00. Du kan kjøpe billett her

under the skin 7

LES RESTEN AV ARTIKKELEN PÅ MONTAGES 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s