Montages på Kosmorama – Analysen: Å vende tilbake

Kosmorama samarbeider i år med det nettbaserte norske filmtidsskriftet Montages, som dekker hele årets festival med artikler og podcaster. Her på bloggen presenterer vi utdrag av Montages’ Kosmorama-relaterte innhold.

web_A_VENDE_TILBAKE_4

Kosmorama 2015: Henrik Martin Dahlsbakkens spillefilmdebut Å vende tilbake er en litt frustrerende opplevelse. På den ene siden er det enkelt å identifisere en regissør med tydelig visuell signatur; samtidig er det vanskelig å se forbi en del mangler på manus- og instruksjonssiden.

Montages har tidligere uttrykt begeistring for Dahlsbakkens kortfilmer. I disse filmene har den 25 år gamle regissøren fremvist et stødig grep om foto, lys, innstillinger og et øye for detaljer i billedrammen. Fra artikkelen om kortfilmen En fremmed:

«[Dahlsbakken er] en filmskaper som allerede i ung alder har demonstrert at han virkelig kan lage film, og med tanke på at mannen er selvlært, er det i seg selv en imponerende bedrift /…/ [Kortfilmen Mitt lys i mørket] begeistret mange med sin virtuose visualitet; vakkert skutt på 65mm og med et svært gjennomarbeidet produksjonsdesign, vekket stilen assosiasjoner til storheter som Terrence Malick og Ridley Scott.»

web_A_VENDE_TILBAKE_1

Det er med andre ord snakk om en svært lovende filmskaper som allerede kjenner mediets språk og muligheter til fingerspissene, og som er forfriskende retrospektiv når han velger å skyte sine filmer på fysisk film, analogt fremfor digitalt.

Du kan se filmen i kveld (tors) kl: 18.30 på Nova 5 og søndag kl 15.30 på Nova 7                      Kjøp billetter her

A_VENDE_TILBAKE_10

Stay tuned for flere godbiter fra Montages!!!

LES RESTEN AV ARTIKKELEN PÅ MONTAGES 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s