Snakk om film under Kosmorama

Vi har invitert et knippe mennesker til å snakke om en film de har valgt fra programmet, uten å ha sett den på forhånd. Etterpå leder de en samtale md publikum: Var opplevelsen som forventet?

JORDEN SALT Mandag 2.mars kl. 17.00 (Nova 5)

Petter Myhr (direktør for Olavsfestdagene) vil snakke om Wim Wenders Jordens Salt. Årets tema under Olavsfestdagene er tid. Tidens gang er godt dokumentert i denne filmen – kan det være det som er årsaken til at Petter Myhr er spesielt nysgjerrig på denne filmen?

web_SaltOfTheEarth1

RED ARMY Tirsdag 3.mars kl. 17.00 (Nova 8)

Bjørn Sørenssen (professor i filmvitenskap på NTNU) var den første i Norge som fikk tittelen professor i filmvitenskap. Han har alltid vært fascinert av grensegangen mellom fiksjon og virkelighet – og dermed dokumentarfilm. Ingen bombe at han valgte seg dokumentarfilmen RED ARMY.

red army2

CORN ISLAND Onsdag 3.mars kl 17.00 (Nova 8)

Stig Kulset (Førsteamanuensis i filmvitenskap på NTNU) har i mange tiår forsøkt å forklare studenter hvordan man skal forstå og oppleve filmer som ved første øyekast virker uforståelige. Stig er opptatt av poesi og symbolikk. Ikke overraskende at han har valgt CORN ISLAND en Øst Europeisk poetisk film med lite dialog.

CornIsland-2

JORDENS SALT Onsdag KL. 18.30 (Nova 1)

Lasse Berre innleder til filmen JORDENS SALT. Han er en av våre mest meritterte og spennende fotografer. I sin ungdom og tidlige fotokarriere var den brasilianske fotografen Sebastian Salgada den store helten.

SaltOfTheEarth2

WHITE BIRD IN A BLIZZARD Torsdag 4.mars kl 17.00 (Nova 8)

Karsten Meinich er Kanonprisnominert filmklipper og en av de mest entusiastiske filmelskerne i dagens Norge. Redaktør i Montages – Norges viktigste nettside om og for film. Gregg Araki er en av de mest spennende indie-regissørene i USA med over 10 filmer på samvittigheten. Vi er ikke overrasket over at Karsten er nysgjerrig på hva Gregg Araki har prestert denne gangen.

blizzard

 

THE MIDNIGHT SWIM Fredag 5.mars kl. 17.00 (Nova 8)

Vår direktør Silje Engeness har valgt en film av en kvinne om 7 søstre på båttur på en innsjø. En etter en hopper de over bord. Senere vokser tre nye søstre opp ved innsjøen og de blir fascinert av den gamle historien. Kanskje er Silje fascinert over at filmen nesten beskrives som et moderne eventyr?

midt

Vi har også invitert 3 sterke fagpersoner som har valgt seg filmer om et tema de kjenner svært godt. De vil holde en innledning på ca. 5 min.

Lørdag kl 12.00 (Nova 5) CAMP X-RAY

Anne Gjelsvik er en av de mest meritterte filmviterne på NTNU. Hun har over lengre tid vært opptatt av hvordan den nye globale terrorsituasjonen og hvordan den har påvirket filmindustrien. Før filmen CAMP X-RAY får vi en innledning om ”terrorens ansikt” og amerikansk film etter 9/11.

web_campx-ray4

GEMMA BOVERY søndag kl. 21.30 (Nova 2)

Litteraturviter Knut Eliassen fra NTNU er kanskje den nordmannen som har lest Gustave Flauberts ”Madame Bovary” flest ganger. Når vi nå har en fransk film som leker med gigaklassikeren er han den rette til å gi oss en leken introduksjon til GEMMA BOVERY.

web_gemmaBovery2

Kos dere. Se mye film – og snakk om filmene dere ser – med folk dere møter i og rundt Nova kinosenter og på Kosmosentralen i Thomas Angells gt. 10.

En hilsen fra oss i Kosmorama.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s