Game of Drones

«Drone» dokumentar Norge 2015, regi Tonje Hessen Schei, produsent Lars Løge/Johnny Holmvåg/Flimmer Film AS, spilletid 78 minutter, sensur 11 år, norsk premiere 27. februar.

Med: Brandon Bryant, Shahzad Akbar, Noor Behram, Michael Haas, Clive Stafford Smith, Chris Woods.

Trondheimsjenta Tonje Hessen Schei har laget dokumentarfilmen «Drone» som vises på Kosmorama. Filmen er høyst aktuell og belyser USAs krigsføring med droneteknologi og deres ofre. Droner er ubemannede fly som slipper lydløse bomber og er brukt i kampen mot terror. Den amerikanske etterrettningstjenesten CIA og luftforvaret er ansvarlig for krigføringen og rekrutterer dronepiloter blant unge dataspillere. Filmen ser også nærmere på samarbeidet mellom spillindustrien og militæret.

– Samarbeidet er så tett at du finner igjen knappene fra Xbox-kontrollere på utstyret som dronepilotene benytter. De kan ta med seg de samme høretelefonene hjem etter jobben og bruke dem til spillene sine. Skillet mellom den virkelige verden og den virtuelle verdenen blir tynnere og tynnere. Før de lot seg verve, tenkte en av dronepilotene vi møtte at dette hørtes ut som en drømmejobb. Det ville jo bli akkurat som å få betalt for å spille hele dagen.

-Tonje Hessen Schei, til Aftenposten.

Tonje Hessen Scheis film er allerede en suksess, og vant prisen for beste norske dokumentar under Bergen Internasjonale Filmfestival, fredsfilmprisen i Berlin og filmen ble kåret til Årets mest verdifulle dokumentar av Cinema for Peace Foundation.

«Drone» er en god og effektiv dokumentarfilm som får noen sider ved «krigen mot terror» til å fortone seg som et grotesk dataspill fra virkeligheten.

-Adresseavisen.

Det er en modig og viktig film og fortjener å bli sett og diskutert av flere. Drone er en av disse dokumentarene som er så skarp, og framsier sitt krystallklare budskap med en slik tydelighet, at det ikke bør være mulig å sitte passivt hoderystende tilbake.

Tonje Hessen Schei var denne uken gjest hos NRK Aktuelt sammen med blant annet Mads Harlem fra Røde Kors og Geir Ødegaard fra Forsvarets Høgskole: http://tv.nrk.no/serie/aktuelt-tv/NNFA50022415/24-02-2015#t=21s

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s