Elsker du dokumentarer?

Denne oversikten viser hvordan du kan se så mange som mulig i løpet av festivalen!

Mandag 2. mars

Kl. 13:15 Nova 3 – The New Rijksmuseum – The Film

Rijksmuseum i Amsterdam ble endelig gjenåpnet i 2013 etter en ti år lang restaureringsprosess, og denne filmen viser en del av det arbeidet som ble gjort og de utfordringene de møtte underveis.

copyright_janevanraaphorst000

Kl. 17:00 Nova 3 – Red Army

Tidligere lagkaptein Slava Fetisov forteller historien om det beste ishockeylaget i Sovjetunionen i en dokumentar som viser hvordan sport gjenspeiler samfunnet vårt.

Kl. 20:00 Nova 9 – Drone

Denne dokumentaren viser dronebombens betydning i Pakistan fra forskjellige perspektiver. En modig og viktig film.

drone1

Tirsdag 3. mars

Kl. 10:00 Nova 2 – Sangen reddet mitt liv

Igor Trapitsin er en av de mange sovjetrussiske krigsfangene som arbeidet i de tyske slaveleirene i Norge under krigen. Regissøren dro til Moskva for å møte ham og dokumentere historien hans.

Kl. 11:30 Nova 3 – The Look of Silence

Dette er oppfølgeren til The Act of Killing, og filmskaperen Joshua Oppenheimer fortsetter å kaste lys på folkemordet som fant sted i Indonesia i 1965-66, men denne gangen fra ofrenes perspektiv.

LookOf Silence2

Kl. 14:30 Nova 2 – Sumé – The Sound of a Revolution

Portrett av et rockeband (Sumé) fra Grønland som var populært på 70-tallet, og laget musikk om grønlandsk identitet, kulturbevissthet og var kritisk til dansk kolonialisme.

Onsdag 4. mars

Kl. 11:00 Nova 1 – Fra Bok Til Film – en samtale mellom forfatter Gunnhild Øyehaug og filmregissør Yngvild Flikke.

Historien om hvordan boken «Vente, blinke» fra Gunnhild Øyehaug ble til filmen ”Kvinner i for store herreskjorter”

Kl. 14:00 Nova 3 – An Honest Liar

James Randis liv er i fokus, der de tar opp rollen hans innen skeptikermiljøet, men også viser arkivbilder fra Randi som utbryterkonge. Kjendiser som Alice Cooper, Penn Jillette, og Adam Savage tar ordet og forteller om forholdet sitt til ham.

AN HONEST LIAR MOVIE POSTER

Kl. 18:30 Nova 1 – Jordens Salt

Denne dokumentaren viser utviklingen til fotografen Sebastião Salgado, som har arbeidet med store fotoprosjekter over hele verden. Hans nyeste prosjekt handler om flora og fauna, som en hyllest til vår vakre planet.

Torsdag 5. mars

Kl. 10:00 Nova 2 – Cartoonists – Foot Soldiers of Democracy
Vi møter karikaturtegnere fra over hele verden som risikerer livet sitt for å forsvare demokratiet, med blyanten som deres eneste våpen.

the cartoonist1

Kl. 18:00 Nova 1 – Alliert og alene

Kosmorama og produsent Ekkofilm byr på en førpremiere av del 1 av en ny dokumentarserie om invasjonen av Norge i 1940. NRK sender serien fra søndag 8. mars.

Kl. 20:00 Nova 2 – Steak (R)evolution

I denne filmen besøker vi de mest legendariske kjøtt- og biffområdene i verden på jakt etter de 10 beste biffrestaurantene og de 10 beste kjøttprodusentene. Etikk er også et tema: Økologisk landbruk har et fokus på dyrenes velferd, og hva dyrene spiser.

affiche steak 40 x 60 anglais FINAL

Fredag 6. mars

Kl. 14:00 Nova 2 – My Life My Lesson

Felicia er en jente som må kjempe for tilværelsen: hun har en voldelig far og en ustabil mor. En av de sterkeste historiene på Kosmorama i år, og vi har Norgespremieren!

Kl. 16:00 Nova 4 – The Last Waltz

Regissør Martin Scorseses lagde denne konsertfilm og dokumentaren om avskjedskonserten til The Band i november 1976. Det er også mange andre kjente artister på scenen som Neil Young, Joni Mitchell og Eric Clapton m.fl.

Kl. 19:00 Nova 1 – Sorgenfri: Engler til bords – En film om medmenneskelighet og rock’n’roll

En blanding av dokumentar og konsertfilm som handler om tidenes konsertdugnad til inntekt for gatemagasinet Sorgenfri. Alle inntekter fra visning av filmen går uavkortet til Sorgenfri!

Sorgenfri-engler til bords

Lørdag 7. mars

Kl. 13:00 Nova 9 – Finding Gaston

Gaston Acurio er en kokk som bidrar til å endre det peruanske selvbildet gjennom å sette kjøkkenet deres på verdenskartet. Han forteller i denne filmen om sin reise fra Lima til Europa og hjem igjen, og hva som driver ham som kokk.

Finding Gaston2

Kl. 15:30 Nova 8 – Das Grosse Museum

Denne filmen byr på en titt bak kulissene i Kunsthistorisches Museum Wien, hvor vi følger de forskjellige ansatte i løpet av en vanlig arbeidsuke.

Kl. 18:30 Nova 3 – Brødre

Regissør Aslaug Holm har laget en dokumentar der sønnene hennes, Markus og Lukas, står sentralt. Vi følger dem og ektemannen Tore over ti år, og ser hvordan personlighetene til barna formes.

Brødre3

Søndag 8. mars

Kl. 19:30 Nova 1 – Den Tilfeldige Rockestjernen

Kaizers-historien fra Helge Risas perspektiv, hvor vi ser hvordan Kaizers Orchestras suksess ble til. Dette er en eksklusiv førpremiere på Kosmorama, og vi får besøk av Helge Risa og regissør Igor Devold!

den tilfeldige rockestjernen1

Mer informasjon om filmene kan du finne på nettsiden vår, i tillegg til alternative tidspunkter de blir vist på: http://kosmorama.no/program/?view=grid

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s