Musikkfilm på Kosmorama

Ida

Hei! Mitt navn er Ida og jeg er på praksis i Kosmorama som en del av emnet Mv2015, Medievitere i praksis ved Medievitenskap på NTNU. Som en student på medievitenskap er jeg kulturinteressert og liker godt å se på film. Likevel er jeg enda mer interessert i musikk, og derfor gleder det meg at Kosmorama viser en rekke musikkfilmer i årets festival.

Du har kanskje sett Kaizers Orchestra live, men visste du at det er lagd en dokumentarfilm om bandet? Den tilfeldige rockestjernen har eksklusiv førpremiere på festivalen. Filmen er regissert av Igor Devold, og nå har vi endelig muligheten til å se filmen han har jobbet med siden 2010. Filmen fokuserer mest på Helge Risa, mannen bak gassmasken og pumpeorgelet, og forteller historien om Kaizers fra hans perspektiv. Likevel blir det et hyggelig gjensyn med hele bandet i denne filmen, både på og av scenen. Både Igor Devold og Helge Risa kommer til denne førpremieren, så det er bare å møte opp på søndagen!

Dem tilfeldige rockestjernen
Den tilfeldige rockestjernen

Sumé – The Sound of a Revolution møter vi bandet Sumé, som betyr «hvor» på grønlandsk. Sumé var det første bandet til å gi ut musikk på grønlandsk, og gjorde oppgjør mot følelsen av at Grønland fortsatt var en koloni. De skapte furore og engasjement på 70-tallet, med sin psykedelisk progressive rock med innslag av folkrock. Filmen er ikke bare et vakkert tidsdokument fra Grønland, men inneholder også mye bra musikk.

For Folk Flest er ikke som noe møte mellom rock og klassisk du har sett før. Motorpsycho og Ståle Storløkken møtes på denne konserten, sammen med Kammerkoret Aurum og strykerduoen Sheriff of Nothingness. Regissøren Mark Bakker har dokumentert konserten, som ble fremført under Olavsfestdagene 2014. Hvis du kommer på visningen på Kosmorama får du oppleve både konsertopptaket og forberedelsene på det største filmlerretet. Du slipper dessuten å vente til april da platen blir sluppet. Hvis du ønsker en enda større opplevelse viser Dokkhuset Tonestormerne & Erlend Skomsvoll, hvor Trondheim Jazzorkester er filmet under øving med Chick Corea. I tillegg har Erlend Skomsvoll, lederen av Trondheim Jazzorkester en helt spesiell solokonsert.

For folk flest
For folk flest

Du husker kanskje The Last Waltz fra 1978? Den handler om The Bands avskjedskonsert 25. november 1976. Martin Scorsese har regien av filmen som inneholder en rekke musikkstjerner fra Bob Dylan, Van Morrison, Joni Mitchell, Neil Young, Emmylou Harris, Ringo Starr og til Eric Clapton. Nå kommer den norske versjonen av denne klassikeren. I den eksklusive Norgespremieren på Sorgenfri: Engler til bords – En film om medmenneskelighet og rock`n`roll, møttes 50 av Midt-Norges fremste musikere for å gjenskape the Last Waltz. Konserten foregikk i en fullsatt konsertsal på Clarion Brattøra. Alle inntektene fra visningene av filmen går til Sorgenfri. Dette er filmene som har vekket størst interesse for meg, men jeg er sikker på at du finner noe som er i enda mer spennende for deg.

Ida Karine Elnæs Moe

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s