Hei folkens!

Mari

Mitt navn er Mari og er et ganske omgjengelig og sosialt vesen som også er glad i film. Jeg er student på medievitenskap hos NTNU og er sammen med et par andre studenter utplassert i praksis hos Kosmorama som en del av den avsluttende bacheloroppgaven. Som student på medievitenskap er det visse kunnskaper innen medier og kommunikasjon vi skal ha ervervet oss, det er denne kunnskapen vi håper å få bruk for i denne praksisperioden som jeg tror blir spennende.

Som student i Trondheim er jeg spesielt spent på årets åpningsfilm hos Kosmorama! “Kvinner i for store herreskjorter” som er basert på Gunhild Øyehaugs roman «Vente, blinke». Det er en humoristisk og leken film som handler om litteraturstudenten Sigrid (Inga Ibsdatter Lilleås ) som bråforelsker seg i sitt idol Kåre Tryvle (Hallvard Holmen), en forfatter i midtlivskrise. Filmen er spilt inn og utspiller seg i Trondheim og handler om drift og drømmer, kvinner og menn, om kjærlighet og famlende forsøk på å være den man er i Trondheims vakre vår og vårnetter. Og har du som filmregissør  Yngvild Sve Flikke lest en bok og tenkt at denne må bli film! kan det også være nyttig å få med seg foredraget den fjerde mars om veien fra bok til film.

Kvinner i for store herreskjorter.
Kvinner i for store herreskjorter.
Cartoonists - Foot Soldiers of Democracy
Cartoonists – Foot Soldiers of Democracy

Også i den humoristiske sjangeren finner vi “Wild Tales”, som jeg har høye forhåpninger til. Seks ville historier om folk som gjør det stikk motsatte av å trekke pusten dypt eller telle til ti når det blir tråkket på og fornærmet. Reaksjonene er eksplosive og kanskje litt sterk filmkost for noen. Den er forøvrig også den mest sette filmen på Argentinsk kino, og har hittil hatt stor internasjonal suksess.

Wild Tales
Wild Tales

Kosmorama presenterer et bredt utvalg filmer og flere av dem reiser viktige og interessant politiske spørsmål. Filmen “Cartoonist-Foot soliders og democracy” regissert av Stéphane Valloatto er svært aktuell, spesielt i den senere tid. Vi får et innblikk i hverdagen og livet til 12 satiretegnere fra alle verdenshjørner med blyanten som våpen.

Kvinnedagen er som kjent 8.mars og da vises blant andre filmen “40 days of silence”. Her møter vi den unge muslimen Bibicha som har avlagt et taushetsløfte på 40 dager. Filmen er en lavmælt og filosofisk skildring av Bibichas univers, bestående av slektens kvinner og samspillet dem imellom.

40 Days of Silence
40 Days of Silence

Jeg gleder meg til festivalen er i gang og tror og håper at Kosmoramas filmprogram inneholder noe for alle og enhver!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s