Hei Kosmoramabloggen!

Sara Laug Årnes

Jeg heter Sara og er for tiden utplassert i praksis hos Kosmorama. Dette er den del av vår praktiske bacheloroppgave i medievitenskap ved NTNU. Som mediestudenter er vi spente og glade på å få ta del i denne festivalen og bidra med den kunnskapen vi har opparbeidet oss i løpet av studiet. Vi skal bidra med å markedsføre festivalen utad og ta oss av ulike medierelaterte oppgaver både før og under selve festivalen. Vi har blitt veldig godt tatt i mot av alle som jobber med festivalen, selv om dette er en travel tid. For oss som er glade i å se film er dette utrolig gøy å jobbe med. Jeg er veldig spent på mange av filmene i årets program, og kanskje aller mest spent på om de oscarnominerte storfilmene Selma og Wild lever opp til forventningene.

Selma er historien som omhandler den stormende tremånedersperioden i 1965, da Dr. Martin Luther King Jr. (spilt av David Oyelowo), ledet en farlig kampanje for å sikre lik stemmerett i møte med voldelig motstand. Marsjen fra Selma til Montgomery kulminerte da President Johnson (spilt av Tom Wilkinson) signerte stemmerettsloven av 1965, en av de mest betydningsfulle seir for borgerrettighetsbevegelsen. Selma, regissert av Ava DuVernay, forteller den virkelige historien om hvordan den ærverdige leder og visjonær Dr. Martin Luther King Jr og hans brødre og søstre gjennom bevegelsen drev fram endringen som forandret historien for all tid. I tillegg får vi se Oprah i en birolle. Filmen ble nominert til fire Golden Globe-priser i 2015, inkludert beste dramafilm og beste regissør. Den er også som sagt nominert til Oscar for beste film!

Selma
Stillbilde fra Selma

Wild er en av årets mest imøtesette amerikanske filmer, basert på selvbiografien til Cheryl Strayed og med Oscar-nominasjoner både til Reese Witherspoon (beste kvinnelige hovedrolle) og Laura Dern (beste kvinnelige birolle). Filmen har et enkelt premiss, men med en energisk og original fortellerform. Wild handler om Cheryl Strayed som la ut på en mer enn tusen kilometer lang fottur på Pacific Crest Trail, helt alene, etter å ha levd et hard liv med heroinavhengighet og ødelagt samliv.

Wild
Reese Witherspoon i Wild

Som trønder er jeg også spent på åpningsfilmen: ”Kvinner I For Store Herreskjorter” som er spilt inn her i Trondheim. Det blir veldig gøy å følge med på en film spilt inn i  kjente og kjære omgivelser. Jeg gleder meg til festivalen går av stabelen og jeg vil anbefale alle å ta seg en tur på kino! 

Hilsen
Sara Laug Årnes

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s