Festivalvinteren 2014: One down, two to go.

67_Draken

Å lage filmfestival betyr å reise på filmfestival. Ikke noe er bedre, mer lærerikt, mer fruktbart og produktivt enn å besøke de andre som gjør mer eller mindre det samme som oss, i inn- og utland. Og med Kosmorama bare tre måneder unna er det ingen tid å miste: Tromsø er unnagjort, Göteborg står umiddelbart for tur og Berlin avrunder denne sesongens filmresearch og bransjenetworking.

Våre venner lengst nord i Norge kunne by på mangfoldige høydepunkter: Alexander Paynes Nebraska stakk seg klart ut, sammen med den japanske prisvinneren The Tale of Iya og ikke minst Anna Odells Återträffen, den «smale» filmen som ble en uventet kinosuksess i Sverige og som gav Odell den høythengende prisen Guldbaggen både som regissør og skuespiller. Den kom i 2013, og i Göteborg får vi se hva de blågule naboene har fått til av enda nyere ting.

Göteborg International Film Festival er selve storesøster i den nordiske festivalfamilien, så omfangsrik og langvarig at den nå, når Kosmorama er på tur, alt har pågått i mange dager og nok allerede har sendt hjem både Ralph Fiennes og Terry Gilliam fra sine røde løpere. Men det er mye gull igjen, ikke minst i det nordiske segmentet som er et av GIFFs naturlige hovedfokus. Raske blikk på programmet de siste dagene peker ut svenske Tommy og The Quiet Roar, danske Klumpfisken, finske Betongnatt og islandske Metalhead som forhåndsfavoritter. Nå gjenstår bare å se filmene…

Den nye svenske thrilleren Tommy er regissert av Tarik Saleh, og har Lykke Li i en av rollene. Tarik Saleh har regissert denne videoen til Lykke Lis nydelige låt «I Follow Rivers».

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s