Programsjefens filmblogg uke 41

Dette har vært en mager filmuke, i så fall er jeg samkjørt med kritikerne som ikke levnet helgens premierefilmer på kino mye ære. Da får vi heller oppfordre folk til å gå og se norsk film på kino. Fremdeles billetter igjen på GÅTEN RAGNAROCK og PIONER over hele landet antar jeg. Den beste filmen jeg så sist uke var fra Algerie.

THE ROOFTOPS / ES-STOUH (Merzak Allouache – Algerie 2013)
Forskjellige toppterasser i forskjelllige bydeler i Alger får hver sin historie. Til sammen blir det en fint om dog litt trist portrett av en fascinerende by. Men det henger ikke 100% sammen slik at det blir en virkelig god film.
Karakter 6.5

GRAND CENTRAL (Rebecca Zlotowski – Frankrike / Østerrike 2013)
En kjærlighetshistorie blant arbeidere på et kjernekraftverk. Denne filmen vil vel mer enn den strengt tatt får til på tross av strålende skuespillere som Olivier Gourmet og Léa Seydoux (aktuell og svært HOT på alle måter).
Karakter 6,2

SNAILS IN THE RAIN (Yariv Mozer – Israel 2013)
Film om en ung mann som har føling i forhold til om han skal komme ut av skapet eller ikke. Han lukker skapdøra helt etter litt fomling, og velger den vakre hunkjønnskjæresten. Det må selvsagt være lov å lage en empatisk historie også om en slik historie, MEN det blir nesten som om filmen sier at det er bare å skjerper seg og innser galskapen så kan man bli kvitt homofilien. Det er ikke sikkert at filmskaperne (sannsynligvis ikke) har slike holdninger, men følelsen blir i hvert fall ikke jeg kvitt – og det er ikke bra for filmen.
Karakter 5,7

A STRANGE COURSE OF EVENTS (Raphaël Nadjari – Israel 2013)
Nadjari er en erfaren regissør som lager ambisiøse filmer som ikke helt når opp, heller ikke denne selv om den var i årets Quinzaine-program i Cannes.
Han skildrer et problematisk sønn/far-forhold. Veldig rart (sånn sett er tittelen beskrivende) etter innfallsmetoden og da komemr filmen seg ikke vekk fra stempelet som unødvendig rar.
Karakter 5,7

BOY EATING BIRD’S FOOD (Ektoras Lygizos – Hellas 2012)
Er basert på Knut Hamsuns SULT, men det må man nesten ha en forklaring på for å skjønne. Riktignok gjør ikke hovedpersonen, studenten, annet enn å gå rundt og sulte og spise den han kommer over. En av filmhistoriens hæsligste scener får vi i denne beskjedne filmen når studenten smaker på sin egen…
Holder ikke.
Karakter 4,8

Ukens ikke kosmorama-aktuelle helt ok opplevelse var den amerikanske TERRI ( Azazel Jacobs) fra 2011. Den overvektige Terri holder seg mest for seg selv helt til han forsvarer skolens vakreste jente etter en pinlig episode på skolen. Det åpner for et nytt vennskap. Varmt, sart og fint ungdomsportrett, men ikke overdrevent originalt.

Ikke mye å skrive hjem om denne uken altså, men jeg gjør det nå likevel!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s