Filmene i Venezia (Del 2)

4. plass Amerikanerne

Den beste av de amerikanske var GRAVITY av mexicaneren Alfonso Cuarón. Festivalens grandiose åpning med Sandra Bullock og George Clooney i en sci-fi nesten på 2001-nivå hva angår ikoniske bilder.

PARKLAND (Peter Landesman) tar for seg de kaotiske timene og de første døgnene etter drapet på JF Kennedy i Dallas 1963. Vi får oppleve versjonene til de sentrale legene på sykehuset som tok i mot presidenten. De nærmeste sikkerhetsvaktene. Amatørfotografen som ”uheldigvis” filmet attentatet. Lee Harvey Oswalds familie. Veldig detaljert og litt nerdete, men jeg satt ytterst på stolen og det fungerte som bare rakkeren for min del.

Det var knyttet spennig til Kelly Reichardts drama NIGHT MOVES om miljøaktivister som sprenger en demning. Det fungerte utmerket helt fram til ”udåden” gjennomføres, men da sporer det av. Jeg opplever at hun feiger ut i form av å ikke ta problemstillingen på alvor ved å la handlingen utvikle seg til det virkelig ekstreme.

Etter den vidunderlige PRINCE AVALANCHE hadde jeg sterke forhåpninger til David Gordon Greens JOE, med en opplagt Nicolas Cage, igjen i en tung stor rolle i en liten indie-film. Men JOE blir mest hender og føtter, hyl og skrik, banning og slåssing uten sjel. Det er ikke dårlig, men ikke mer enn ok.

James Francos CHILD OF GOD er et spenstig forsøk på å være veldig tro mot Cormac McCarthys litterære forelegg, og det er kanskje også ankepunktet mot filmen. Den står ikke helt på egne ben og bærer preg å være en filmatisert bok. Det synes jeg tross alt faktisk fungerer på sine egne premisser, men det er noen elementer i slike fortellinger som i all sin bestialitet fungerer bedre på trykk enn som levende bilder. Det blir rett og slett for mye.

Man kan igjen undre seg over 4 amerikanere i konkurranse på bekostning av de nevnte britene fra i går. Det er ingen ulempe at Dakota Fanning og Nicolas Cage også må trave opp den røde løperen på Lidoen heller. Men for all del de tre amerikanske var godt over middels, men de fortjener ingen gulløve.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s