Frivillige hjerter: Kosmocrew!

En filmfestival er mer enn film og underholdning. Det er også timesvis med frivillig arbeid og ingen hjerter banker like sterkt som et frivillig!

Som frivillig i Kosmorama kan du velge mellom følgende gjenger: Produksjonsgjeng, markedsgjeng, info – og akkreditering, kinovert, jury – og gjestevert og sjåfør.

Vi tok en prat med fire av Kosmoramas frivillige om deres erfaringer og opplevelser som Kosmocrew.

                                stinemari[1]

Stine Mari Olsen – Kinovert

Stine Mari jobbet som kinovert for første gang i 2012, og synes det var både moro og spennende.

«Erfaringene jeg fikk var å samarbeide med flere forskjellige mennesker og det å bare bli kjent med nye folk er så hyggelig. Opplevelsen av å være med som frivillig gir deg så mye; nye venner, opplevelser og øyeblikk som du ikke ville hatt uten festivalen! Jeg skal i alle fall være med i år, og kanskje også årene som kommer. Man får sjansen til være med på noe unikt når man er frivillig.»

                              kjell

Kjell A. Ramfjord – Produksjonsgjengen

Kjell deltok som frivillig under Kosmorama 2012, og forteller at det var både spennende og utfordrende, og ikke minst hyggelig og sosialt.

«Det som gjør innsatsen som frivillig så bra er at sammensetningen av frivillige er veldig variert. Variasjonen er veldig fin fordi alle kan bidra til å løse arbeidsoppgavene man får med utgangspunkt i de erfaringerene og egenskapene man har. I tillegg til å rigge og forberede de ulike arrangementene under festivalen får man også tid til å se mye bra film. Når jobben er utført og festivalen har vært en god opplevelse for publikum og resten av Kosmocrew, smaker det ekstra godt med avslutningsfesten!»

                                 svein-erik[1]-bmp
Svein-Erik S.Olsen – Infogjengen

Svein-Erik var med som frivillig for andre gang i 2012, og forteller at det var kjempeinteressant.

«Jeg fikk et innblikk i det som til en hver tid skjer under festivalen, og jeg fikk muligheten til å lære om akkreditering. Ikke minst fikk jeg muligheten til å møte veldig mange forskjellige mennesker og forsøke å hjelpe de med det de lurte på. Det anbefales sterkt å jobbe i infogjengen, for de som vil ha litt mer erfaring og utfordring. Jeg var også frivillig i 2006, da som arrangementsvert. Det året var vi både i Pirbadet, og ved City Syd, to spennende arrangementer jeg fortsatt husker.

Kosmorama tar alltid godt vare på sine frivillige. I felleskap drar vi festivalen i havn. Staben har alltid et smil på lur til frivillige, og jeg synes det er artig at de har tid til en kort prat innimellom alt som skjer. Det er alltid en god atmosfære på Kosmorama.»

Maja Svidal – Markedsgjengenmaja[1]

Maja har jobbet som frivillig ved Kosmorama flere ganger, men i fjor var den første gangen hun jobbet i markedsgjengen.

«Opplevelsen av å jobbe som frivillig i Kosmorama er veldig bra. Vi får fin oppfølging fra koordinatorene våre, og det har alltid vært et flott og variert festivalprogram. Jeg har også jobbet som kinovert ved Kosmorama to ganger tidligere og det var en veldig fin opplevelse. Det er en takknemmlig jobb å være frivillig for Kosmorama. Du møter hyggelige og engasjerte mennesker som kommer for å se masse god film, ingening er bedre enn det!»

VIL DU VÆRE MED?

Som frivillig får du et festivalpass som gir deg tilgang til å se så mye film du vil under festivalen. Du får også en festival-t-skjorte, mulighet til en egen førpremiere kun for frivillige, og selvsagt delta på vår avslutningsfest. Interessert? Du finner påmeldingskjema på vår nettside:

http://kosmorama.no/frivillig/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s