Reisebrev fra Buenos Aires

Jeg sitter på en sjarmerende fortauscafe i Palermo i Buenos Aires og oppsummerer den siste uken. Det er bare timer til jeg skal sitte nesten 24 timer i fly eller på flyplasser. Her er det stekende varmt og full sommer. Det var over 30 grader her i går. Hjemme hører jeg at det er minus 15. Er mentalt forberedt på overgangen.

Målet med reisen hit har vært å lete etter filmer for Kosmorama og Storytelling Media. Ventana Sur er et stort marked for latinamerikansk film. Filmer fra 09.00 på morgenen til 19.00 på kvelden. Møter med salgsagenter og ikke minst sosiale stunder med kolleger fra inn og utland utover kveldene. Det er blitt mye rødvin og biff – og du verden for noen biffer de har her nede og prisen er nesten omvendt proporsjonal med størrelsen.

Kvaliteten på filmene har dessverre ikke stått i forhold til opplevelsen for øvrig. Av de i overkant av 20 filmene jeg har sett er det tre jeg vil trekke frem og som vi vil prøve å få til Kosmorama.

Argentinske Carlos Sorin lager hjertevarme filmer fra sitt Patagonia DIAS DE PESCA er intet unntak og vi håper på lys og varme fra det litt kjølige og ugjestmilde kystlandskapet helt sør i Argentina. Filmen har i likhet med PÅ VEIEN MOT BUENOS AIRES (LAS ACASIAS) som vi viste på Kosmorama i år så gode ”lys og varme”-kvaliteter at vi også kanskje kan vurdere den for Storytelling Media og kinolansering.

Film nr. to er den Mexikanske AFTER LUCIA. Veldig sterk film og kunstnerisk svært interessant. Det er ikke ofte en film etterlater et så massivt inntrykk ved måten den slutter på. Her er det viktig å ikke gi bort info om innhold, derfor så kryptisk. Filmen er så sterk at den fortjener å nå et så stort publikum som mulig. Derfor vil vi vurdere den for kinodistribusjon også.

Siste film det er verdt å skrive om fra Buenos Aires er EL LIMPIADOR fra Peru. Et latinamerikansk svar på Roy Andersson. Den samme kraftfulle svært enkle estetikken og den gravalvorlige litt skrudde humoren. Her er det også en oppriktig hjertevarme som gjør at mange vil oppleve filmen som sterk og rørende.

Får vi tak i disse tre filmene + et par tre til som er litt på vippen må vi si oss fornøyd med utbyttet. En annen effekt som ikke er målbar rent umiddelbart er alle de kontaktene man knytter og bånd som styrkes samt alt det man faktisk lærer av andre, både festivaler og distributører.

Det er en ting vi har til felles alle sammen, vi ønsker av hele vårt hjerte at så mange som mulig skal få se god film.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s