Nye nettsider på vei

Nye kosmorama.no
Nye kosmorama.no

De siste ukene har vi sammen med KLAPP jobbet på spreng for å få på plass nye nettsider til Kosmorama. Man tenker jo gjerne at man skal lage en god side som man bare kan «flikke litt på» i årene som kommer, men utviklingen skjer så fort på nettet at her er det bare å henge med i svingene. Så i høst besluttet vi å gå over til nytt publiseringssystem og i samme slengen oppdatere designet en smule.

Det er en utfordring å skulle lage fornuftige nettsider som er logiske for de som leter etter informasjon, som er enkle og oversiktlige og samtidig inneholder ALT vi som jobber med festivalen synes de skal inneholde. En festival har nødvendigvis også mange publikumsgrupper som alle har forskjellige behov, og vi vil gjerne lage gode sider som fungerer for alle sammen.

Første øvelse i prosessen var derfor å finne ut akkurat hva vi ville sidene skulle inneholde, og så sortere alt dette i logiske temaer/grupper/menyer. Deretter var det opp til KLAPP å komme frem til et design som gjorde sidene enkle å navigere i og flotte å lese. Vi synes de har lykkes bra med det. Vi har dessuten satset på responsiv design denne  gangen, noe som vil gjøre sidene våre enkle å navigere i også på smarttelefoner og nettbrett.

I hele forrige uke har hele staben pluss to frivillige lest og skrevet tekster og flyttet innhold fra de gamle til de nye sidene. Vi har pusset på design og valgt ut hva som er relevant å ta med seg og hva som bare kan gå i «papirkurven». Dessuten er det jo en ny publiseringsløsning som må læres. Mer frihet betyr jo også flere muligheter til å gjøre feil. Det er en spennende prosess!

I disse dager sitter en gjeng med gode venner av festivalen og klikker seg gjennom sidene for å se om de finner feil, om de finner den informasjonen de leter etter og ikke minst om det er noe de savner. Tilbakemeldingene herfra vil komme godt med før vi gjør siste finpuss før publisering.

Vi gleder oss til å vise dere det endelige resultatet og håper dere vil bli fornøyd! Planen er å lansere sidene mandag 17. desember, så følg med!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s