Kulturløftet

Mye av mitt arbeid i Kosmorama handler om å finansiere festivalen, gjennom å skrive søknader og å snakke med mulige samarbeidspartnere.

1.november var fem filmfestivaler i møte med Kulturdepartementet for å høre hvordan de hadde tenkt å løse utfordringen med at den statlige støtten til filmfestivaler via Film og kino er redusert med fire mill siden 2011.

Før møtet sjekket jeg Kulturløftet I og Kulturløftet II for å se hva de sier om filmfestivaler. Da fikk jeg en skikkelig overraskelse. Filmfestivalene er ikke nevnt i Kulturløftet.

Vi skal være en kulturnasjon og alle skal få tilbud om kunst og kultur. I dette bilde er ikke filmfestivalene nevnt som en viktig formidler av film fra hele verden. Et viktig supplement til kinotilbudet. Kulturutredningen 2014 er satt ned av Regjeringen for å utrede utviklingen i norsk kulturpolitikk etter 2005, og gi en vurdering av de viktigste utfordringene kulturpolitikken står foran i årene som kommer. Sentralt i kulturpolitikken etter 2005 er Kulturløftet I og Kulturløftet II, som innebærer et stort økonomisk løft for norsk kulturliv. Det er vel ingen grunn til å tro at det skal stå noe om filmfestivalene s utfordring i den utredningen når vi ikke er nevnt i Kulturløftet. Er vi glemt på grunn av at vi er en del av Film og kino og får våre inntekter fra salg av kommersiellfilm eller er det vi som har vært for dårlig til å synliggjøre vårt arbeid?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s