Reiseblogg fra Cannes del 2

Les del 1 her

Oppdrag 1
Kjøpe en god film med et bra potensiale til Storytelling Media

The Angels Share

Før vi (Kino-og Kosmoramadelegasjonen) reiste ned var det Ken Loach’s Whiskeyfilm ANGEL’S SHARE vi tenkte på. Traileren så morsom og lun ut. Den åpenbare linken til og flørtingen med mytene rundt produksjonen av god Whiskey gav oss et lite håp. Godt etablert i Cannes snoket vi litt rundt, jeg sjekket med selgeren, fikk vite at den ikke var solgt til Skandinavia enda og fikk vite hva prisen for hele Skandinavia var, samt at Sverige var inne. Prisen var høy, men ikke avskrekkende. Søndag 20.mai la vi inn et bud som lå noe under selgerens pris og sa at budet står til 11.30 tirsdag 22.mai, før første visning av filmen.

Kl. 22.25 samme kveld kom det en SMS: We have a deal! Vi hadde kjøpt oss en film som vi ikke hadde sett! Det må innrømmes at jeg var i overkant nervøs når vi skulle se filmen på tirsdag. Hva om vi hadde kjøpt katta i sekken, følte nesten at selgeren hadde sluppet den litt lett av gårde. Men det var ingen katt i den sekken. Det var en til tider veldig morsom film, typisk Ken Loach med basis i sosialrealismen – han får sagt hva han mener om samfunnsutviklinga også – men dette er først og fremst en lun og varm folkekomedie.

I løpet av dagen hadde vi gjort avtaler med distributører i både Danmark og Finland. Det er ikke helt bestemt enda, men det synes å være en felles nordisk forståelse av at dette vil bli en perfekt julefilm. Det betyr at den er ferdig på kino lenge før vi når Kosmorama, men vi kan love en tidlig førpremiere eksklusivt for Kosmoklubben en gang utpå høsten.

Oppdrag 1 utført!
Ola fra Cannes

Del 3 kommer i morgen tidlig


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s