Kvinnedagen og 678 Kairo

I et samfunn hvor seksuell trakassering er et stort tabu, er det ikke lett å stå til motmæle når noe faktisk skjer med en. Tre kvinner med helt ulik bakgrunn viser deg bakteppet av kjønnsforskjellene i det arabiske landet Egypt. I filmen ”678 Kairo” er ikke verden fargerik, men svartvasket og sårbar.

I dag er det en spesiell dag, nemlig 8. mars og kvinnedagen. En dag for å feire kvinnefrigjøringen og kvinnekampen. Selv om vi har kommet langt i Norge, er det fortsatt mange kvinner som opplever overgrep og diskriminering i hverdagen sin. I ulike nasjoner og kulturer oppstår kvinneundertrykkelsen i varierende grad, noen steder sterkere, andre mindre. Vi har fortsatt en lang vei å gå.

Under Kosmorama viser vi den oppsiktsvekkende egyptiske filmen «678 Kairo». En film som viser tre helt forskjellige kvinner, som gjør opprør på tre ulike måter når de blir konfrontert med overgrep av menn. Hver og en av dem bærer på tragiske historier, som etter hvert blir flettet kunstnerisk nennsomt sammen. Hvordan beholde på sin egen integritet og samtidig kjempe for kvinnefrigjøringen?

Arthaus-filmen «678 Kairo» er en hyllest til dagens kvinnedag. Vår kurator har sett den, og det er ikke uten grunn at han vil den skal bli sett av flere andre også.

Klarer vi det? Å fylle opp Nova 1 torsdag 22. mars kl. 09.00?

Da viser vi nemlig filmen «678 Kairo», en film verdig en fullsatt sal. En film som ønsker å skildre hvordan likestillingen i Egypt har et mer eller mindre innholdsløst begrep. Kanskje maktbalansen mellom kjønnene fortsatt er i ubalanse?

Kommer du? 

Tekst: Katharina Mila Hesby
Foto: Fra filmen 678 Kairo

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s