Ikonet Dolly Parton

Man kan si så mangt om Dolly Parton, men man kan ikke nekte for at dama er sykt talentfull og skarp som en kniv. Sitt utseendet og fremtreende til tross, så har hun over tid bevist at hun er en stayer i musikk-og filmbransjen. Hun er en utrolig flink låtskriver og har skrevet noen av historiens største hiter. Mest aktuelt nå er sangen den avdøde Whitney Houston gjorde kjent, «I will always love you».

Hun kalles ikke «The Queen of Country» for ingenting. Hun har gitt ut en haug med album, spilt i flere filmer, har en kleskolleksjon, musikken hennes har blitt gjort om til musikal og hun har en egen fornøylsespark, Dollywood. Og la oss ikke glemme at hun spiller tanta til Miley Cyrus i Hannah Montana. Større blir du ikke.

Det er en ting jeg er FRYKTELIG nysgjerrig på. Hvordan ser egentlig Dolly Parton ut uten sminke? Vil jeg egentlig vite det? Kanskje ikke. Kanskje jeg heller skal fokusere på alt det fantastiske hun har utrettet og den imponerende drivkraften hun har hatt og ennå har i en alder av 66 år. Hun er en sterk kvinne i en mannsdominert bransje, og har vist at hun ikke er den dumme blondinen med svære mugger som hun først kan gi inntrykk av å være.

Hun har vært utrolig innflytelsesrik for et bredt spekter av musikere, noe filmen I am my own Dolly Parton er et bevis på. Lørdag 10. mars kl. 16 vises denne filmen på Nova kinosenter, i samarbeid med Kosmorama. Dagen er en del av 8.marsfestivalen, en festival som markerer kvinnedagen og som setter et faglig og kulturelt fokus på kjønn i tidsrommet: 7.-11. mars. Les mer om filmen og arrangementet ved å trykke på linken: http://kosmorama.no/2012/no/nyheter/arkiv/DollyParton.html

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s