Redaksjonens anbefaling: The Descendants

Selv Stillehavets frodige paradisøy, Oahu, på Hawaii, ruger på uroende familieaffærer. The Descendants viser mannen som har nådd midtlivspunktets point of no return, når hans kone går i koma og en sjalusijakt etter elskeren hennes opptar tiden hans.

Familiefaren Matt King (George Clooney), opplever et dramatisk vendepunkt i livet sitt når hans kone havner i koma etter en stygg båtulykke. Plutselig blir han dyttet ut i en familiefarsrolle med mer ansvar enn før, og må takle sine to ustyrlige døtre på 10 og 17 år.

Utenom farsrollen er han advokat, og slektens utnevnte leder som ansvarlig for avgjørelsen om å selge unna et stykke land. Noe familien har eid i generasjoner på Hawaii. Lettere blir ikke livet til Matt når den eldste datteren røper hemmeligheten om morens utroskap. Deretter starter en sjalusijakt uten like etter hans kones elsker.

Filmen gir et bilde på en realistisk familie hvor alle strir med sitt, og hvor kvaliteten på familieforholdet har blitt noe svekket i løpet av de siste årene. Den gir et bilde på en hardtarbeidende far som har nok med seg selv og sine problemer å gjøre, og som nå ønsker å søke tilbake til familielivet og sin store kjærlighet.

Alexander Payne har både regien og manuset bak filmen som vant to Golden Globe-priser for Beste film og Beste skuespiller innen sjangeren Drama. Filmen er en konklusjon av Paynes vågale tøying av regireglene, og gjør at filmen har blitt et Oscar-favorittstempel for folket. Unnskyldningen til Payne er at han er 50 år, og alt er lov.

Vi kommer nært inn på George Clooney i denne filmen. Vi ser hans såreste øyeblikk, hans fineste øyeblikk, og vi kan omtrent føle på kjærligheten gjennom bildene på kinolerretet. Clooney som tidligere er kjent fra filmer som «Oceans eleven» 11,12,13 og «Up in the Air», har enda ikke mistet teken. Han har hentet frem det beste i sin skuespillerkarriere, og lagd en helhetlig karakter ut av det. En karakter som viser sterke følelser, er desperat og kjærlighetssøkende. Vi som publikummere knytter oss til han på mange måter, og det er akkurat som om et vennskapsbånd blir opprettet.

Filmen er en fin og lunefull underholdning for øyet. Man tror på birollene, og man tror på det ferdige produktet. Den viser seg godt frem i Drama-sjangeren, og gir oss et godt bevis på hvorfor den har håvet med seg hele to Golden Globe-priser. Oscar-nominasjonene står nå for dør for filmen og regissøren selv. Hvor mange priser Payne vil bære med seg hjem i løpet av de neste månedene, kan bli en del skal vi tro filmkritikerne. Og det, er jeg helt enig i.

Tekst: Katharina Mila Hesby

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s